DROPSHIPPING

Verkoop producten online zonder deze zelf op voorraad te hebben. Ontdenk de mogelijkheden, voordelen en de kracht van dropshipping.

Wat is dropshipping?

Bij dropshipping beheer je zelf een webshop waar klanten producten kunnen bestellen. Het verschil met een normale webshop is dat jij verkochte producten rechtstreeks vanaf je leverancier bij de klant laat bezorgen. Je hoeft dus zelf geen voorraad aan te houden. Je betaald de inkoopprijs aan de leverancier en bepaald zelf de verkoopprijs voor je klanten.

Bijvoorbeeld: Je verkoopt een nachtkastje op je webshop die €20,- kost bij de leverancier. Je verkoopt het nachtkastje voor €80,- op je eigen webshop. Koopt iemand het nachtkastje bij jou? Dan wordt het pakket rechtstreeks vanaf de leverancier naar de klant gestuurd en heb jij €60,- winst gemaakt.

dropshipping

Hoe kan ik beginnen?

Via Shopify kun je heel makkelijk beginnen met dropshippen. Dit is een platform met al ruim 800.000 geregistreerde webshops. Shopify geeft je de mogelijkheid heel gemakkelijk een webshop te maken, waarbij de functies en mogelijkheden eindeloos zijn. Via dit platform kun je binnen een paar klikken honderdduizenden producten van Ali-express importeren naar je eigen webshop. Hierbij kun je zelf bepalen voor hoeveel geld je het product wil verkopen.

Mogelijkheden & voordelen

  • Gratis proefabonnement van 14 dagen!
  • Geen creditcardgegevens vereist bij proefabonnement
  • Importeer producten van 200.000+ leveranciers binnen een paar klikken naar je webshop met behulp van Oberlo.
  • Bepaal zelf je verkoopprijs!
  • Maak gemakkelijk en zonder technische kennis een responsive website (voor mobiel en tablet).
  • Ontzettend veel mogelijkheden/opties!

Wat zijn de voordelen?

1. Je hoeft geen voorraad aan te houden

Zoals je net al hebt gelezen hoef je bij dropshipping geen voorraad aan te houden. Dit heeft een aantal voordelen. Je hebt namelijk geen opslag- en personeelskosten. Deze kosten zijn voor de leverancier.

2. Geen investering van duizenden euro's nodig

Je hoeft geen duizenden euro’s te investeren in producten die je misschien wel helemaal niet gaat verkopen. Je koopt het product namelijk pas in als de klant het product bij jou heeft gekocht. Op deze manier heb je niet het risico dat je met restpartijen blijft zitten.

4. Lage startup kosten (minder dan 100,-)

Zoals ik al zei vermijd je met dropshipping heel veel kosten zoals opslagkosten en personeelskosten. Daarnaast zijn de startupkosten heel laag, je hoeft dus geen groot startkapitaal van duizenden euro’s te hebben. Na je 14-daagse proefabonnement bij Shopify kun je al beginnen vanaf €29,- per maand!

5. Je kunt je webshop bijna helemaal automatiseren

In het begin zul je er zeker veel uren in moeten steken, maar als jij je webshop éénmaal hebt opgezet kun je het bijna volledig automatiseren. Doe je dit goed, dan hoef je er niet meer dan een uurtje per dag in te steken. De rest van je tijd kan je weer gebruiken voor je volgende project.

6. Werk waar je maar wilt!

Het mooie aan dropshipping en online ondernemen in het algemeen is dat je volledig locatie onafhankelijk bent. Dit betekent dat je kan werken waar je maar wilt! In je kantoortje of op de bahama’s.

Het enige dat je nodig hebt is een laptop en een werkende internetverbinding!

In dit artikel:

Deel en volg ons
Facebook
Twitter
Instagram