DE 6 BELANGRIJKSTE TIPS VOOR DROPSHIPPING!

Dropshipping begint steeds populairder te worden. Het is een manier van producten online verkopen waarbij het product rechtstreeks vanaf de leverancier naar de klant wordt toegestuurd. Webshops die het dropshipping model hanteren hoeven dus zelf geen voorraad aan te houden. In deze blog lees jij de 6 meest belangrijke tips om succesvol te worden in dropshipping!

1. Kies een interessante niche

Omdat de concurrentie op het gebied van dropshippen en E-commerce steeds groter wordt, is het noodzakelijk dat je een niche kiest die niet veel concurrentie heeft maar waar wel veel vraag naar is. Op de markt van kleding is bijvoorbeeld al heel veel concurrentie, hier ga je niet makkelijk tussenkomen. Daarnaast ligt het retourneringspercentage van kleding heel hoog.

Kies niet zomaar producten uit waarvan je denkt dat ze goed zullen gaan verkopen. Doe onderzoek naar de markt en de vraag naar een bepaald product. Op websites zoals Trendosaur en Terapeak kun je producten vinden die in de Verenigde Staten in opkomst zijn. Zo kun je snel inspelen op overwaaiende trends en de concurrentie voor zijn!

2. Kies goeie dropshipping leveranciers

Het hebben van goeie leveranciers is één van meest belangrijke aspecten bij dropshippen. Heb jij een slechte leverancier, dan kan dit de naam van jouw webshop aantasten. Zorg er daarom voor dat je leveranciers hebt met goeie voorwaarden, producten en levertijden. 

Bij dropshipping denken de meeste ondernemers aan Aliexpress. Een hele aantrekkelijke leverancier. Waarom? De producten worden er spotgoedkoop aangeboden, winstmarges liggen dus heel hoog. Daarnaast bieden alle leveranciers van Aliexpress gratis standaard levering. Dit geeft jou als online retailer de kans om producten goedkoper aan te bieden dan de concurrenten. Wil je weten hoe je de beste leveranciers van Aliexpress af kunt halen? Lees dan ook dit artikel!

3. Laat pakketten in je eigen huisstijl versturen

Verstuurd jouw dropshipleverancier al jouw bestellingen? Zorg er dan voor dat je pakketten, facturen, pakbonnen etc in je eigen huisstijl laat bezorgen bij de klant. Vooral bij dropshippen via Aliexpress wil je niet dat de klant een pakbon ontvangt van jouw leverancier. En al zeker niet met de door jou betaalde inkoopprijs. Wil je succesvol worden in dropshipping? Dan is het noodzakelijk dat je een merk opbouwt voor de lange termijn!

4. Een goed design is het halve werk!

Zorg dat je een betrouwbare webshop en een professioneel design hebt! Klanten zijn al snel geneigd om je website te verlaten of niet over te gaan op een aankoop als je dit niet op orde hebt. Via Shopify kun je heel makkelijk en snel een professioneel en betrouwbaar design voor je webshop maken!

5. Lange termijn relatie opbouwen met leverancier

Zorg ervoor dat je een lange termijnrelatie opbouwt met je leverancier. Behandel en benader je leveranciers formeel. Waarom is dit zo belangrijk? Hoe beter je relatie met de leverancier, hoe sterker jouw onderhandelingspositie is! Op deze manier sta je veel sterker in onderhandelingen over bijvoorbeeld prijs of levertijden. Hierdoor kan jij jouw klant in de toekomst een betere service bieden.

6. Lever producten altijd gratis!

Geef jouw klanten altijd “gratis” levering! Klanten die op het punt staan een product op jouw webshop te kopen, maar dan ineens zien dat ze €5,99 verzendkosten moeten betalen, zullen waarschijnlijk naar een andere webshop gaan die gratis verzending biedt. Geef de klant daarom niet het gevoel dat ze verzendkosten moeten betalen. Dit doe je wel, alleen verreken je dit gewoon in de verkoopprijs van het product. Je kan beter een product aanbieden voor €35,99 met gratis verzending, dan een product van €30,- waar nog eens €5,99 aan verzendkosten bovenop komen!

Deel en volg ons
Facebook
Twitter
Instagram