BESTE DROPSHIPPING LEVERANCIERS ALIEXPRESS

Aliexpress is een heel mooi platform om leveranciers te vinden voor je dropshipping business. Waarom? De inkoopkosten zijn ontzettend laag en de meeste leveranciers sturen bestellingen gratis op. Toch zijn er ook veel bedrijven op Aliexpress die je graag wilt vermijden. Goeie leveranciers zijn namelijk heel belangrijk voor je webshop. Je wil niet dat je leverancier niks van zich laat horen als er iets fout is gegaan met een levering. Daarom is het belangrijk om op een aantal dingen te letten bij het selecteren van je leveranciers!

Hoeveel orders kan de leverancier per dag verwerken?

Door deze vraag aan de leverancier te stellen kom je er gelijk achter met wat voor leverancier je te maken hebt. Nu denk je misschien, dit is nog helemaal niet zo interessant, ik heb nog niet zoveel orders. Dat klopt, maar als je in toekomst een winnend product hebt, kan het zijn dat je wel 50 of 100 orders per dag van hetzelfde product hebt. Dan is het noodzakelijk dat je leverancier al deze orders wel kan verwerken, anders kunnen de producten niet optijd geleverd worden en zit je met boze klanten. Dit wil je natuurlijk voorkomen.

Wat is de processing time?

De processing time (verwerkingstijd) is de tijd die vergaat tussen het moment dat de klant het product heeft besteld, en het moment dat de leverancier het pakketje op de post doet. Is de processing time één dag, dan duurt het een dag voordat het pakketje wordt verstuurd nadat deze is besteld door de klant. Is de processing time 7 dagen, dan moet de klant 6 dagen langer wachten voordat hij/zij het product in huis heeft. Kies daarom voor leveranciers met een zo laag mogelijke processing time, zodat jij je klanten een zo kort mogelijke levertijd aan kan bieden.

Kunnen de pakketjes zonder bonnetjes of factuur verstuurd worden?

Ook dit is een hele belangrijke factor bij het selecteren van dropshipping leveranciers via Aliexpress. Je wil namelijk niet dat de klant bij jou een product besteld, en vervolgens een pakketje thuiskrijgt met daarin de factuur met de door jou betaalde inkoopprijs. Zorg er daarom voor dat je dit zeker weet voordat je producten uit Aliexpress gaat importeren naar je webshop.

Stuur bovenstaande vragen in een formeel mailtje naar de leverancier om erachter te komen of de leverancier geschikt is.

Feedback over leverancier

Controleer tot slot de volgende punten met betrekking tot de feedback van de leverancier en het product:

  1. Bekijk hoe lang de leverancier al actief is. Hoe langer hoe beter.
  2. Bekijk het percentage positieve feedback. Wij raden aan om altijd leveranciers te kiezen met een positieve feedback van boven de 96%.
  3. Controleer de feedback op het product zelf.
  4. Controleer tot slot de feedback met foto’s. Dit zijn reviews met foto’s van klanten die het product al hebben besteld. Op deze manier kun je controleren of de foto van de leverancier overeenkomt met het product dat je klant straks gaat ontvangen!
dropshipping leveranciers aliexpress
dropshipping leveranciers aliexpress
Deel en volg ons
Facebook
Twitter
Instagram